Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی پیش از ظهر امروز دوشنبه (۱۹مهرماه) در مراسم تکریم و معارفه معاونان سابقه و جدید امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی با تقدیر از زحمات محمدخدادی در دوران مدیریتش در این معاونت اظهار کرد: در همان ابتدای دوران وزارت خود به همه دوستان گفتم که ما در مجموعه‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند حضور در دو امدادی هستیم که در آن عده‌ای مسئولیتی را برعهده دارند و در ادامه دیگران کار را ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: وقتی روی این صندلی می‌نشینیم یک روز به فکر برخاستن از آن هم هستیم و این صندلی یک جایگاه موقت و فرصتی برای خدمتگذاری است. از نظر من این پست‌ها همانند یک ساعت شنی است که در آن زمان در حال کم شدن است و به همین منظور از خداوند بزرگ می‌خواهم که در این دوران مدیریتی بتوانیم وظایفی را که برعهده داریم به خوبی انجام دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آقای خدادی فردی باتجربه هستند و به خوبی در عرصه مطبوعات تلاش داشته و دارند، خاطرنشان کرد: در همین زمان کوتاه همکاری شاهد تلاش ایشان بودیم و از این رو با پیشنهاد رسمی آقای مهدی‌پور خواستیم تا همچنان در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار ما باشند و به همین منظور حکم ایشان به عنوان دبیر کمیته اطلاع‌رسانی ستاد ملی کرونا را صادر کردیم.

اسماعیلی درباره فرشاد مهدی‌پور معاون جدید امور مطبوعاتی نیز تصریح کرد: زمان بررسی و انتصاب ایشان طولانی شد و بنده اعتقاد زیادی داشتم تا ایشان در این سمت حضور پیدا کنند، از ابتدا برای هر انتصاب تلاش کردیم موانع به کارگیری را برطرف کنیم، آقای مهدی‌پور از خانواده خود مطبوعات است و از کار میدانی و صف در حوزه رسانه فعالیت خود را آغاز کرده و ویژگی مهم دیگر وی این است که در حال حاضر یک نظریه‌پرداز تئوریک در حوزه رسانه است.

وی افزود: با حضور آقای مهدی‌پور و خدادی تلاش می‌کنیم بیشتر به حوزه مدیریت فضای رسانه‌ای ادامه دهیم، در حال حاضر ما چند مفروض در حوزه رسانه‌ای داریم. در گام اول در مواجهه با یک جنگ تمام عیار رسانه‌ای هستیم و در دولت مردمی به این مساله اعتقاد کامل داریم و همه بازآرایی و آرایش رسانه‌ای به منظور مقابله با این موضوع را به کار خواهیم گرفت، ما معتقدیم درگیر یک تهاجم فرهنگی گسترده هستیم و برنامه ما در حوزه رسانه این است که از حالت پدافندی به آفندی برسیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از استان‌ها به دنبال ایجاد فضای های رسانه‌ای هستند، گفت: ما به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای نوین در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی هستیم. از این رو اهمیت حوزه رسانه‌ای هم در تهران و هم در سایر استان‌ها و همچنین در بخش بین‌الملل را مدنظر داریم.

اسماعیلی با بیان دغدغه‌های رسانه‌های مکتوب بیان کرد: ما درگیر موضوعات جدی در حمایت از رسانه‌های مکتوب هستیم، با تغییر آرایش رسانه‌ای که صورت گرفته و تقویت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی طبیعتا حوزه رسانه‌های مکتوب دچار چالش جدید شده است، در کشور ما کاغذ یک دغدغه برای اهالی رسانه‌های مکتوب است و این موضوع در حال پیگیری است. در این باره دو تخلف هم صورت گرفته که از طریق قوه قضائیه در حال پیگیری هستیم. دو مجوزی که برای وارد کردن کاغذ، ارز آن تخصیص پیدا کرده، ولی وارد نشده است.

وی ادامه داد: در گام بعدی به دنبال این هستیم که نیاز به کاغذ را با تخصیص ارز جبران کنیم که در همین راستا دیروز در جلسه با رئیس جدید بانک مرکزی این موضوع مطرح و کار آن در حال انجام است، اما مهمتر از همه رسیدن به خودکفایی در این حوزه است. در هفته گذشته تیمی را به خوزستان اعزام کردیم تا از مجموعه کارخانه‌های آنجا بازدید کنند که یک گزارش مبسوط تهیه و ارائه شد، در حال حاضر در تلاش هستیم در جلسه با معاون اول رئیس جمهور و همکاری با وزارت صمت موضوع خودکفایی را دنبال کنیم، هدف گذاری ما براین است که بخش عمده‌ای از نیاز کاغذ برای اهالی فرهنگ و رسانه را تا آخر دولت به خودکفایی برسانیم. این استعداد در داخل کشور وجود دارد و این از برنامه‌های اصلی بود که به مجلس هم ارائه کردم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ابراز کرد: آقای مهدی‌پور برای انجام این رسالت بزرگ نیاز به همکاری و همراهی همه اهالی رسانه دارد. رئیس جمهور محترم نگاه سیاسی ندارند و از همان ابتدا اعلام کردند که رقیب بنده جناح‌های سیاسی نیستند بلکه رقیب من فساد، تبعیض و بی‌عدالتی است. این شعار را در این دولت پیگیری می‌کنیم از این رو در هیچ یک از انتصابات مسائل سیاسی و گروهی را دخیل نکردم.

اسماعیلی اضافه کرد: درست است که وقتی من در این جایگاه قرار می‌گیرم فراخور حوزه نگرشی و تجربه‌ای که دارم مبادرت به انتخاب برخی افراد کنم و طبیعی است که افرادی که همسو و هم فکر من هستند انتخاب شوند، اما این بدان معنا نیست که ما نگاه سیاسی داشته باشیم، تا به امروز در هیچ جریان سیاسی نبودم و سعی کردم بدون نگاه به سوابق و پیشینه‌های سیاسی مدیران خود را انتخاب کنم. به همین خاطر تلاش کردیم بهترین‌ها را انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: برای من روشن است که آقای مهدی‌پور فردی توانمند است و قطعا ایشان هم سلیقه‌های سیاسی خود را دارد اما در این جایگاه اهل اعمال سلیقه‌های سیاسی نیست، ایشان با سعه صدر از همه اصحاب فکر، فرهنگ و رسانه استفاده خواهند کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات نیز گفتم ما خود را مقید به آزادی بیان خواهیم کرد، آقای رئیس جمهور زمانی که در قوه قضائیه بودند تمام شکایت‌ها در دستگاه قضا که مربوط به رسانه‌ها بود را پس گرفتند و در دولت هم همین روند را در پیش گرفته و به من توصیه کردند که فضای کاملا آزاد را برای رشد و تعالی رسانه‌ها فراهم کنیم.

اسماعیلی در پایان از مدیران مسئول رسانه‌ها و همکاران معاونت مطبوعاتی تشکر و قدردانی و اظهار امیدواری کرد در اولین فرصت جلساتی را با آنها داشته باشد.



در ادامه فرشاد مهدی‌پور، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن قدردانی از همکاران رسانه‌ای، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاون پیشین مطبوعاتی، به تحولات ایجاد شده در حوزه رسانه اشاره و تصریح کرد: طی سال‌های گذشته، علیرغم تحولات سریع و پرشتابی که در ماهیت، کارکرد و فناوری‌های رسانه‌ای ایجاد شده است، اما ساختار، سازمان و عملکردهای ما در این حوزه با توسعه چندانی مواجه نشده است.

او با اشاره به اهمیت موضوع رسانه و فضای مجازی به‌عنوان یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، گفت: بازآرایی نظام رسانه‌ای کشور یکی از اولویت‌ها و کارویژه‌های اصلی ما در معاونت مطبوعاتی خواهد بود و بدون تردید، این مهم بدون مشارکت اصحاب رسانه، دانشگاهیان و نهادها و تشکل‌های فعال و مرتبط با حوزه رسانه میسر نخواهد شد.

معاون مطبوعاتی در همین رابطه به محدودیت‌ها و موانع موجود اشاره کرد و افزود: با وجود چنین موانع و محدودیت‌هایی، بازآرایی نظام رسانه‌ای کشور به‌سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گفته مهدی‌پور، کشور ما هم‌اکنون در یک جنگ فرهنگی و رسانه‌ایِ بزرگ و فراگیر قرار گرفته است که تبعات آن در جامعه محسوس است و تنها راه مقابله با این هجمه بزرگ بازآرایی نظام رسانه‌ای کشور است.

وی پیشگیری از کاهش یا از دست رفتن مرجعیت رسانه‌ای را یکی از اهداف نهایی و غایی معاونت مطبوعاتی عنوان و تصریح کرد: موضوع افزایش مرجعیت رسانه‌ای در همه سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها لحاظ می‌شود و ما با تمام توان به سمت آن حرکت می‌کنیم.



در بخش پایانی این مراسم محمد خُدادی، معاون پیشین مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعامل گسترده خود با اهالی رسانه در ایام تصدی خود در معاونت مطبوعاتی، به بیان پاره‌ای از مسائل و مشکلات دو سال گذشته پرداخت و ضمن تاکید بر لزوم افزایش اعتماد به رسانه‌ها گفت: با وجود همه مشکلات و پیچیدگی‌هایی که با آن‌ها مواجه شدیم توانستیم با اعتماد به رسانه‌ها و ایجاد یک فضای همکاری و همدلی با اصحاب رسانه، از همه آن‌ها عبور کنیم.

خدادی افزود: بنده به‌عنوان یکی از اعضای جامعه بزرگ رسانه‌ای کشور معتقدم که ما در این حوزه همکاران فداکاری داریم که فداکاری آن‌ها ریشه در معرفت و اعتقاد درونی دارد که آنان به اسلام ناب محمدی (ص)، امام و انقلاب خود دارند.

وی با بیان این که همه ما در مسئولیت‌های مختلف باید به فکر خدمت به مردم و حل مشکلات آن‌ها باشیم، گفت: وقتی در این مسیر افرادی مانند شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی را در عرصه دیده‌ایم که با خون پاک خود حجت را بر همه ما تمام کرد دیگر باید توجه به رفع مشکلات جامعه و خدمت به مردم همواره به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.

معاون سابق مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین انتخاب فرشاد مهدی‌پور را یکی از بهترین گزینه‌ها برای معاونت مطبوعاتی دانست و برای وی در این زمینه آرزوی موفقیت کرد و خواستار تلاش و کمک همه مطبوعات به آقای مهدی پور برای پیشبرد اهداف رسانه‌ای کشور شد.

یادآور می‌شود، در این آیین حجت‌الاسلام محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان، محمدحسین خوش‌وقت مدیرمسئول پایگاه خبری فرارو، محمدصادق عرب مدیر مسئول پایگاه خبری تابناک، علی صالح آبادی مدیرمسئول هفته‌نامه ستاره صبح و محمدرضا نوروزپور مدیرعامل سابق ایرنا به بیان دیدگاه‌های خود درباره شرایط فعلی رسانه پرداختند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزیر ارشاد معاون مطبوعاتی فرشاد مهدی پور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت مطبوعاتی رسانه های مکتوب فرشاد مهدی پور رسانه ای کشور آقای مهدی پور حوزه رسانه اطلاع رسانی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همیشه پای یک سپاهان در میان است

اینکه رسانه‌های پرسپولیسی با تندروی‌ها عامل تمام اتفاقات پیش‌آمده از گذشته تاکنون (همچون ماجرای سرباز احمدی، آب‌های آلوده و سقف قراردادها) را با تهمت‌های واهی و ادعاهای اثبات‌نشده، سپاهان و هوادارانش برمی‌شمارند، چیزی جز جوسازی رسانه‌ای نخواهد بود و جز درگیری بیشتر راه به جایی نخواهد برد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرهنگ هواداری یک مفهوم اجتماعی است که در آن هواداران به‌واسطه منتسب کردن خود به یک تیم، به خود هویت می‌بخشند و به وسیله آن می‌آموزند در اجتماع در خصوص موضوعی خاص، با یکدیگر تعامل، تبادل نظر، بحث و گفت‌وگو کنند.

در تمام کشورهای جهان هواداران تیم‌ها به‌خصوص فوتبال بخش مهمی از سرمایه‌های یک باشگاه یا تیم خاص هستند؛ کارشناسان بر این باورند که اگر هواداری نباشد، میدان رقابت‌های ورزشی از کارکرد اصلی خود خارج خواهد شد.

در کشور ما هرچند فرهنگ هواداری تا حد زیادی ابزارگونه نهادینه شده و ایستادن پای تیم‌ها و طرفداری از آن‌ها به‌خصوص در فوتبال یک‌طرفه است و هواداران هیچ نقشی در مدیریت تیم، عملکرد آن، هزینه‌کرد تیم و حتی ساماندهی مردم‌نهاد هواداری تیم خود ندارند، اما طرفداری از تیم مورد علاقه تا جایی اهمیت دارد که به مثابه هویت فردی، اجتماعی و البته شهروندی قلمداد می‌شود.

اشکال کار باشگاه‌ها به جایی باز می‌گردد که هیچ آموزشی در خصوص فرهنگ هواداری ندارند و از این‌رو ممکن است علاقه به یک تیم در مسیر نادرستی قرار گیرد و حتی به این منجر شود که بسیاری از خانواده‌ها به حضور فرزندانشان در ورزشگاه‌ها رضایت ندهند.

حال در کشور ما این فرهنگ‌سازی وظیفه کدام سازمان یا نهاد است؟ آیا وزرات ورزش و زیرمجموعه‌های آن از جمله فدراسیون فوتبال یا باشگاه‌ها توانسته‌اند عامل ارتقای فرهنگ هواداری باشند؟ نهادهای قانونی و کمیته انضباطی تا چه حد با تدابیر بازدارنده خود و اعمال جریمه‌ها در کاهش تخلفات هواداری مؤثر عمل کرده‌اند؟

چندی پیش در چارچوب رقابت‌های هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر فوتبال ایران، دو تیم پر هوادار پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان در ورزشگاه آزادی به مصاف یکدیگر رفتند. الکلاسیکوی ایران همواره از حساس‌ترین و پرتماشاگرترین بازی‌های لیگ ایران محسوب می‌شود و همواره با حواشی بسیاری چه در زمین بازی و چه روی سکوها همراه بوده است. حتی اگر بازی این دو تیم از نظر جایگاهشان در جدول رده‌بندی و امتیازگیری از اهمیت خاصی برخوردار نباشد، بازهم عامل هواداری و تعداد طرفداران دو تیم، موجب حساس شدن رقابت بین آن‌ها خواهد بود.

با نگاهی گذرا به چند بازی اخیر لیگ برتر به‌راحتی می‌توان دریافت که در پرتماشاگرترین بازی‌های فصل جاری همیشه پای سپاهان در میان بوده است.

در ورزشگاه مملو از تماشاگر شهید وطنی قائم‌شهر، جایی که هواداران نساجی ورزشگاه را پر کرده بودند، نساجی انتهای جدولی توانست نوار پیروزی‌های فصل اول سپاهان را با حمایت پرشور هوادارانش پاره کند.

سپاهان در قزوین میهمان شمس‌آذر شد و همین نام بزرگ کافی بود تا ورزشگاهی که کمتر رنگ تکمیل ظرفیت را می‌بیند، کامل پر شود و هواداران یکی از جذاب‌ترین بازی‌های لیگ را رقم بزنند.

تماشاگران تراکتور که همواره به پرشورها مشهورند، به سبب نارضایتی از تیم خود طی فصل جاری، نسبت به قبل کمتر سکوهای یادگار امام تبریز را پر می‌کنند، اما در این میان نام حریفی همچون سپاهان کافی بود تا تماشاگران این تیم بار دیگر یکی از پرتماشاگرترین بازی‌های تاریخ لیگ را رقم بزنند.

طلایی‌پوشان نصف‌جهان وقتی در ورزشگاه سیروس قایقران میهمان انزلی‌چی‌ها شدند، عامل مهمی در ایجاد شور چند هزار نفری و حضور هواداران بودند.

به‌رغم نارضایتی به‌وجود آمده از عملکرد زردپوشان در نیم‌فصل دوم لیگ بیست‌وسوم، هواداران سپاهان در اصفهان و ورزشگاه نقش‌جهان نیز ثابت کردند خود و تیمشان برخلاف ادعای برخی تیم‌ها مبنی بر داشتن هواداران میلیونی و پرشور، عامل اصلی داغ شدن تنور لیگ و ایجاد فرهنگ هواداری هستند و هر جا که نام سپاهان یک سوی میدان بوده، نام تیم سوی دیگر در درجه دوم قرار داشته است و پرتماشاگرترین بازی‌های لیگ رقم خورده است.

شاید اگر تدابیر بهتر و آگاهانه‌تری برای انتخاب جایگاه تماشاگران دو تیم پرسپولیس و سپاهان در آزادی اندیشیده و با دقت بیشتری پیش‌بینی می‌شد، حواشی سکوها کاهش می‌یافت؛ حال برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقات و شعارهای زننده چه باید کرد؟ اینکه رسانه‌های ملی درصدد هواداری از یک تیم خاص برآیند، نه‌تنها نتیجه‌بخش نخواهد بود، بلکه آتش خشم و بروز رفتار ناشایست هواداران تیم مقابل را برافروخته‌تر خواهد کرد.

اینکه رسانه‌های پرسپولیسی خواستار حذف هویت یک شهر و برکناری هواداران آن از لیگ برتر شوند و با اینگونه تندروی‌ها عامل تمام اتفاقات پیش‌آمده از گذشته تاکنون (همچون ماجرای سرباز احمدی، آب‌های آلوده و سقف قراردادها) را با تهمت‌های واهی و ادعاهای اثبات‌نشده سپاهان و هوادارانش برشمارند، چیزی جز جوسازی رسانه‌ای نخواهد بود و جز درگیری بیشتر راه به جایی نخواهد برد.

بهتر است که رسانه‌ها وقت و هزینه مردم را صرف فرهنگ‌سازی و ارتقای فرهنگ هواداری کنند و اطمینان داشته باشند که زنده و پویا نگه‌داشتن سرمایه‌های هر تیم، عامل توسعه ورزش و افزایش نشاط اجتماعی است.

باید گفت امثال حامد تهرانی‌ها حتی به واسطه نام‌خانوادگی‌شان هم که شده، حق دارند از تیم محبوب خود حمایت کنند، اما اگر جای حمایت و هواداری را با بهانه‌تراشی و مقصرسازی عوض کنند و با بیان پیشنهادهای سخره‌آمیز، بغض‌آلود و تفرقه‌افکن خود، اذهان مخاطبان را درگیر حواشی کنند، این سوی میدان اصفهانی‌هایی نیز وجود دارند که به سبب عرق به اصالت و تیمشان، این الفاظ هتاکانه را برنمی‌تابند.

کد خبر 751909

دیگر خبرها

  • بودجه ۲۰ همتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کتاب نقطه قوت تاریخی ایران است
  • همیشه پای یک سپاهان در میان است
  • شاه‌بیت مأموریت‌های پلیس/ ممنوعیت‌های جدید یک حوزه جنجالی/ اولین انتصاب در سازمان تازه تأسیس
  • فرشاد پیوس دست‌نیافتنی‌تر می‌شود
  • تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است